Cartea de față răspunde unor întrebări majore: ce este omul? Cine este omul? De ce este omul?
Cartea cuprinde teme subiective de meditație, filosofie diletantă și analiză psihologică, în genul unor confesiuni, fiind structurată pe trei părți. Cuvintele abuzive reprezintă o gândire fragedă, haotică, puerilă, prima descoperire a propriului gând în contradicție cu gândirea lumii și cu gândirea proprie în altă fază a ei, necesitatea dublării gândirii în dezacordurile ei.
Dialogurile sunt descoperirea minții personajului în proprie minte, descoperirea personajelor vieții și amintiri fugare ale unor întâmplări obișnuite care primesc subiectivism paranoic.
A treia parte primește obiectivitatea, așa zisă universală, a unui anumit Narator, care reinterpretează și reintegrează gândurile unui anumit om, ales la întâmplare, dar decis totuși de circumstanțele cărții. Dovedirea că omul îi însumează pe toți, lumea.
„În considerarea de a se fi scris mult, de a se fi vorbit mult, ceea ce se scrie peste e doar de intuit.
Cartea de faţă vrea să aducă un mesaj scurt care poate fi intuit dintr‑un aparent simbolism: omul şi maniera lui prea subiectivă de a acţiona doar după bunul plac, fără să încerce nimic altfel, deşi îşi recunoaşte multe din greşeli şi îşi vede eşecul spre care se îndreaptă din voia lui. Cartea de faţă rămânând, în acelaşi timp, un exerciţiu de scriere în tema nimicului şi a zădărniciei.” (fragment din carte)
Rizea Alexandru Dragoș s-a născut în Petroșani la 12 februarie 1994. Locuiește în județul Buzău. A terminat Seminarul Teologic din Buzău, timp în care i s-a publicat la nivel local cartea Operă împotriva operei. În prezent este student la Facultatea de Teologie din București și publică la editura EuroPressGroup cartea de ficțiune Oameni. Fragmente de a fi om.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.