Zhang Wei, scriitor contemporan, vicepreședinte al Asociației Scriitorilor Chinezi, președintele și fondatorul Academiei Wansongpu de Studii Literare, trăiește în orașul Qixia, provincia Shandong, s-a născut în noiembrie 1956 în orașul Longkou din aceeați provincie și a început să publice literatură în anul 1975.

În 2014 a fost editată seria „Zhang Wei – Opere alese”, în 48 de volume. Lucrări sale au fost traduse în limbile engleză, japoneză, franceză, spaniolă, coreeană, germană, sârbă, suedeză, rusă, arabă, turcă etc.

A scris 21 de romane de renume, dintre care mai cunoscute sunt “Corabia antică”, “Fabulă de Septembrie”, “Cântul ariciului”, ” Cartea provinciilor exterioare “, ” Tu în platourile înalte “, “Farmacistul”,  “Istoria secretă a Fortului Ai Yue”.

“Corabia antică” și alte opere literare ale autorului au fost selectate ca lucrări reprezentative pentru “Departamentul de Nouă Literatură Chineză” și au primit următoarele disticții: „Premiul de excelență pentru romane de dimensiuni mari”, “O sută de cărți chineze de excelență în o sută de ani”, “O sută de cărți chinezești de top din lume”, „Premiul literar Mao Dun”, ”Premiul guvernamental pentru publicații chinezești, „Premiul editărilor de valoare”, „Premiul special al grupului editorial al scriitorilor chinezi”, „Zece cărți chinezești remarcabile în lume”, selecție întocmită de  revista „Asia Săptămânală”, „Premiul cărți chinezești de valoare”, „Premiul bestseller”, „Premiul național cinci cărți de locul întâi”, „Premiul media din sudul Chinei”, „Premiul scriitori remarcabili” și altele.

Lucrări recente, cum ar fi “Găsirea regelui peștilor”, “Farmacistul”, “Istoria secretă a Fortului Ai Yue “, au fost primite cu entuziasm și au câștigat numeroase premii, precum Cartea chineză de valoare, Cartea anului și altele.

Afișez toate cele 2 rezultate

Arată coloana laterală
Sortează după
Domenii
Autori
Colecție
Edituri
Aplică filtrele!
-24%
Închide

Fabulă de Septembrie

63,00 lei 48,00 lei
Fabulă de Septembrie - Zhang Wei 《九月寓言》 Traducere din limba chineză de Adrian Daniel Lupeanu
-25%
Închide

Însemnarea călătoriei de întoarcere

39,90 lei 30,00 lei
Însemnarea călătoriei de întoarcere - Zhang Wei Traducere din limba chineză de Constantin Lupeanu
Lista mea de favorite